От началото на годината в областта няма регистрирани случаи на скарлатинаОбластният

...
От началото на годината в областта няма регистрирани случаи на скарлатинаОбластният
Коментари Харесай

Епидемичната обстановка в област Видин е спокойна

От началото на годината в областта 

няма регистрирани случаи на скарлатина

Областният шеф на Видин Огнян Асенов и заместител регионалният шеф Шишман Чаушев се срещнаха с шефа на Регионалната здравна ревизия във Видин доктор Венцислав Владински. На срещата се разиска настоящата епидемиологична конюнктура в региона и заболяемостта от началото на годината.

По данни на РЗИ, все още, епидемиологичната конюнктура в област Видин е спокойна, като се следи смъкване на заболяемостта след втората седмица на месец януари. 

В периода 9-15 януари 2023 година заболяемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) за областта е 205 души на 10 хиляди. В седмицата 16-22 януари 2023 година равнището спада на 176 души болни на 10 хиляди, а към днешна дата заболелите са 148 на 10 хиляди души население. Най-висока е заболяемостта във възрастовите групи до 14 години, като не се доближава епидемиологично равнище.

Д-р Венцислав Владински осведоми още, че местнитездравни управляващи регистрират ниска заболяемост от COVID-19. От началото на годината записаните случаи в региона са общо 27.

Двадесет и седем са и записаните случаи на варицела за тази година. От болестта са наранени общините Видин (8 заболели), Кула (12 заболели) и Ново село (7 заболели). Регистрирани са два случая на туберкулоза на лица над 64 години. Случаите на ентероколити са спорадични, от разнообразни обитаеми места, като заболелите са три деца до 4-годишна възраст, непосещаващи детско заведение.

От началото на годината в област Видин няма регистрирани случаи на скарлатина.

Епидемичната конюнктура в региона настоящо се следи и проучва. В случай на усложняване на обстановката Областният спешен щаб за оценка на риска има подготвеност да заседава и да одобри съответните решения, означи регионалният шеф в края на срещата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР